Menu na miesiąc Kwiecień
___________________________________________________________________
Antipasti / Przystawki / Hors d'oeuvres
-
- Focaccia
- Podpłomyk
- White pizza .............................................................................. 9,00 zł
- Bruschetta
- Plasterki chleba z pomidorami i serem mozzarella
- Bread slices with mozzarella cheese and tomatoes ......................... 15,00 zł
-
- Carpaccio di manzo con rucola e parmigiano
- Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i parmezanem
- Beef fillet slices with ruchetta and parmesan cheese ...................... 26,00 zł
-
- Carpaccio di manzo marinato
- Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej
- Slices of beef fillet marinated .................................................... 28,00 zł
-
- Carpaccio di tonno
- Carpaccio z tuńczyka
- Slices of tuna .......................................................................... 30,00 zł
-
- Caprese
- Ser mozzarella z pomidorami, oliwą z oliwek i świeżą bazylią
- Mozzarella cheese with tomatoes, olive oil and fresh basil leaves ...... 21,00 zł
-
- Verdure alla griglia
- Grillowane warzywa z oliwą z oliwek i czosnkiem
- Grilled vegetables with olive oil and garlic ...................................... 22,00 zł
-
- Prosciutto con melone
- Szynka parmeńska z melonem
- Parma ham with melon ............................................................ 28,00 zł
-
- Vitello Tonnato
- Plastry pieczonej cielęciny w sosie z tuńczyka i anchois z kaparami
- Baked veal slices in tuna and anchovy sauce with capers ................ 28,00 zł
-
-
-
- . .
-
- Carpaccio di anatra
- Carpaccio z piersi kaczki
- Slices of duck breast ................................................................ 28,00 zł
-
-
-
-
-
- ___________________________________________________________________
Insalate / Sałatki / Salads
-
- Insalata allegra
- Sałatka z radicchio, rukoli,mozzarelli, melona, czarnych oliwek i ogórka
- Salad with radicchio,rucchetta mozarella cheese, melon, black olives
- and cucumber ......................................................................... 26,00 zł
-
- Insalata di pomodorini, pomodori secchi rucola,parmigiano e olive
- Sałatka z pomidorków cherry, suszonych pomidorów, rukoli ,
- parmezanu i oliwek
- Salad with cherry tomatoes, dried tomatoes, ruchetta, parmesan
- cheese and black olives ............................................................ 22,00 zł
-
- Insalata verde con petto di tacchino alla griglia
- Mieszanka sałat z piersią grillowanego indyka z oliwą z oliwek
- i octem balsamicznym
- Green salad with turkey breast and olive oli
- and balsamic vinegar ............................................................... 22,00 zł
_________________________________________________________________
Zuppe / Zupy / Soups
-
- Stracciatella
- Rosół z delikatnymi kluseczkami z jajka i parmezanu
- Broth soup with delicate parmesan and eggs noodles ...................... 14,00 zł
-
- Crema di pomodoro
- Zupa krem z pomidorów
- Crema soup of tomatoes ........................................................... 10,00 zł
-
- Zuppa di cipolle
- Zupacebulowa
- Onion soup............................................................................... 10,00 zł
-
- Zuppa di fagioli
- Włoska zupa fasolowa
- Italian beans soup .................................................................... 14,00 zł
___________________________________________________________________
Primi piatti / Pierwsze dania / First courses
-
- Ravioli ricotta e spinaci
- Pierożki z serem ricotta i szpinakiem w sosie pomidorowym z bazylią
- Spinach and ricotta cheese dumplings in tomato sauce with basil........... 27,00 zł
-
- Bucatini alla Amatriciana
- Makaron bucatini z sosem pomidorowym, boczkiem, pieprzem
- i serem pecorino
- Bucatini with tomato sauce, bacon, hot pepper and pecorino cheese ........ 25,00 zł
- Spaghetti aglio, olio e peperoncino
- Makaron spaghetti z oliwš, czosnkiem i ostrą papryką
- Spaghetti with olive oil, garlic and spicy paprika ............................. 20,00 zł
-
- Spaghetti alla carbonara
- Spaghetti z jajkiem , boczkiem i parmezanem
- Spaghetti with eggs, becon and parmezan cheese .......................... 26,00 zł
-
- Pappardelle verdi con gorgonzola
- Szpinakowy makaron pappardelle w sosie z sera gorgonzola
- Spinach pappardelle in gorgonzola cheese sauce ........................... 30,00 zł
-
- Pappardelle con funghi porcini e panna
- Makaron pappardelle z sosem podgrzybkowym ze śmietaną
- Pappardelle in cream and boletus sauce ....................................... 27,00 zł
-
- Tagliatelle con panna, prosciutto e crema di tartufo
- Makaron tagliatelle w truflowo-kremowym sosie z szynką
- Tagliatelle in creamy truffle sauce with ham ................................ 26,00 zł
-
- Ravioli con ricotta e funghi porcini
- Pierożki z serem ricotta i podgrzybkami w sosie z sera gorgonzola
- Boletus and ricotta cheese dumplings in gorgonzola cheese sauce ............... 30,00 zł
-
- Pappardelle verdi con gamberetti e zafferano
- Szpinakowy makaron pappardelle z krewetkami w sosie szafranowym
- Spinach pappardelle with shrimps in saffron sauce ............................ 45,00 zł
___________________________________________________________________
Secondi piatti / Drugie dania / Second courses
-
- Filetto di manzo con funghi porcini e patate
- Polędwica wołowa w sosie podgrzybkowym ze smażonymi ziemniakami
- Fillet of beef with boletus sauce with fried potatoes ........................ 62,00 zł
-
- Filetto di manzo all’aceto balsamico con patate
- Polędwica wołowa w sosie z octu balsamicznego ze
- smażonymi ziemniakami
- Beef fillet Mignon in balsamic sauce with
- fried potatoes ......................................................................... 58,00 zł
-
- Tagliata di filetto di manzo alla griglia con rucola e parmigiano
- con patate
- Kawałki polędwicy wołowej z grila z rukolą i parmezanem
- ze smażonymi ziemniakami
- Grilled slices of filet Mignon with ruchetta and parmesan cheese
- with fried potatoes .................................................................. 53,00 zł
-
- Fegatini di pollo in umido con crostini
- Wątróbki z kurczaka w delikatnym sosie musztardowo-pomidorowym
- z majerankiem z dodatkiem grzanek z pieczywa
- Chicken livers in a delicate tomato sauce with mustard
- and marjoram, toast the bread ........................................... 28,00 zł
-
- Spuntature di maiale con miele e rosmarino con patate
- Żeberka wieprzowe na miodzie z rozmarynem ze smażonymi ziemniakami
- Pork ribs with honey and rosemary sauce
- with fried potatoes ............................................................ 30,00 zł
-
- Sogliola con gorgonzola e spinaci con riso
- Sola w sosie z sera gorgonzola i szpinaku z ryżem
- Sole in spinach -gorgonzola sauce with rice .................................. 37,00 zł
-
- Anatra alle mele con patate
- Pieczona kaczka z jabłkiem ze smażonymi ziemniakami
- z dodatkiem żurawiny
- Roast duck with apple and cranberry with fried potatoes ......... 45,00 zł
___________________________________________________________________
Extra / Dodatki / Additives
-
- Insalata mista con olio di oliva e aceto balsamico
- Mieszanka sałat z rzodkiewką, pomidorami i ogórkami z oliwą z oliwek
- i octem balsamicznym
- Mixed salad with radishes, tomatoes and cucumber with
- olive oil and balsamic vinegar ........................................... 12,00 zł
-
-
- Insalata di pomodoro e cetrioli con olio di oliva
- Sałatka z pomidorów i ogórków z oliwą z oliwek
- Tomatoes and cucumbers salad with olive oil ......................... 10,00 zł
-
- Spinaci al burro
- Smażony szpinak na maśle
- Spinach fried on butter .................................................. 13,00 zł
-
- Spinaci con aglio
- Smażony szpinak z czosnkiem
- Fried spinach with garlic ................................................. 13,00 zł
-
- Patate in padella
- Opiekane ziemniaki
- Fried potatoes ........................................................ 6,00 zł
-
- Verdure al vapore
- Bukiet warzyw gotowanych
- Boiled vegetables .................................................... 8,00 zł
___________________________________________________________________
Dolci / Desery / Desserts
-
- Zabaglione
- Aromatyczny krem z jajek i wina Marsala
- Aromatic cream of eggs and Marsala wine ............................................ 15,00 zł
- ..
-
- Zabaglione con espresso brule
- Karmelizowany krem z jajek i wina Marsala z espresso
- Caramelized cream of eggs and Marsala wine with espresso coffee ............. 20,00 zł
-
- Panna Cotta con crema di aceto balsamico
- Delikatny deser śmietanowy z kremem balsamicznym
- Panna Cotta cream dessert with forest fruits sauce ............................. 18,00 zł
-
- Coppa di gelato
- Puchar lodowy
- Cup of ice-cream ............................................................. 15,00 zł
-
- Tiramisu
- Deser kawowy z serka mascarpone z likierem Amaretto
- Coffe dessert with mascarpone cheese and liqueur Amaretto ................ 20,00 zł
-
- Gelato affogato al caffe
- Lody zanurzone w kawie espresso
- Ice-cream dipped in espresso coffee ............................................... 20,00 zł
___________________________________________________________________
IVA inclusa nel prezzo / Ceny zawierają VAT/ VAT included
-
- Servizio 10 % per gruppi a prenotazione / Do przyjęć okolicznościowych i rezerwacji grupowych doliczamy 10% za obsługę / Service 10% will be addend for groups and reservation