Przepisy

1 . Tiramisu / Deser kawowy z serka mascarpone z likierem Amaretto
 
Sk豉dniki dla 4 os鏏 :
  • • 4 鄴速ka
  • • 2 bia趾a
  • • 180 g cukru pudru
  • • 400 g serka mascarpone
  • • ½ kieliszka likieru Amaretto di Saronno
  • • 5 ciasteczek migda這wych
  • • 2 paczek biszkopt闚 savoiardi
  • • szklanka mocnej kawy espresso
  • • 2 造磬i kakao nie s這dzonego
TECHNIKA PRZYGOTOWANIA
Mikserem ubijamy 鄴速ka z cukrem, a do uzyskania kremowej konsystencji. Osobno ubijamy na sztywna pian bia趾a z odrobina soli. Do miseczki z ubitymi 鄴速kami dodajemy po trochu ser mascarpone i ca造 czas miksuj帷, dolewamy likier. Gdy krem zg瘰tnieje i nabierze jednolitej konsystencji, dodajemy pian z bia貫k i wszystko delikatnie mieszamy. Do kremu dodajemy zmielone w mikserze ciasteczka migda這we i przyst瘼ujemy do drugiego etapu przygotowania naszego deseru. Ka盥y z biszkopt闚 zanurzamy na kr鏒ko w kawie, tak aby niezupe軟ie ni nasi彗造 i uk豉damy je r闚n warstw w formie do pieczenia. Wyk豉damy po這w kremu i przykrywamy go kolejn warstw w formie do pieczenia. Wyk豉damy po這w kremu i przykrywamy go kolejn warstw maczanych w kawie biszkopt闚. Smarujemy wierzch pozosta造m kremem i wstawiamy do lod闚ki na minimalnie 4 godziny. Deser podajemy pokrojony na kawa趾i, posypany gorzkim kakao.
zobacz :